Sådan
fungerer det

Hjemmesider bliver hacket dagligt.

En hjemmeside du bruger til dagligt bliver hacket og dine login oplysninger frigivet.

Dine login oplysninger lækkes på det mørke net.

Mere end 100,000 europæiske login bliver solgt dagligt på darkweb.

MyData indekserer alt den lækkede data og logins.

MyData er partner med et netværk af sikkerhedseksperter der henter dataene.

Tag styring med dine personlige oplysninger

  • Find ud af hvor dine data bliver lækket, så du kan få ændret de kodeord der er frit tilgængelige på nettet lige nu.
  • Får opdateret de rigtige kodeord, og undgå spildtid med at ændre alt, hvis du er ramt.
  • ​Sørg for at det kun er dig der læser dine beskeder når du logger på eBoks, gmail, hotmail, facebook, signal, instagram, linked-In eller andre vigtige services.

Sæt en stopper for datalæk og undgå ekstra-udgifter...

  • Bliver dine kunder, medarbejdere eller partneres data lækket kan du forvente omfattende bøder fra datatilsynet.
  • Bliver din bank-konto eller en af dine betalte konti hacket kan du forvente dig at blive ramt af et digitalt bank-røveri. Også selvom din konto er tom.
  • Adgang til dine systemer kan i værste fald betyde at hackere får mulighed for at placere ransomware på din computer.

Spar dig selv og dine partnere fra en pinlig misbrug af data!

  • Hvis dine kunder finder ud af at din konto er hacket, går der ikke længe før de finder mere ansvarsbeviste partnere.
  • Bruger du MyData’s hacker index her, kan du stoppe ulykken før den sker og redde dig selv og dine partner fra dårlig omtale og bøder.
  • Få svar på få sekunder og få vished om at du ikke behøver at bekymre dig om hvem der har adgang til dyrebare personoplysninger.

Lær mere om datalæk og risikoen

Hvordan bliver min konto hacket?

Hvert år stjæles millioner af logins i hackerangreb på apps og websteder med svagheder i deres brugerdatabases sikkerhed. Disse stjålne e-mail adresser, adgangskoder og andre kontooplysninger bliver derefter eksponeret på det mørke web eller solgt på det sorte marked, hvor kriminelle betaler for at få adgang til dine følsomme data. Virksomheder eller organisationer, du handler med, kan også utilsigtet lække eller offentliggøre deres brugeres følsomme oplysninger.

Hvis kriminelle får fat i en af ​​dine konti, kan de potentielt stjæle din identitet, sende beskeder til dine kontakter, få adgang til din backup og dine services, stjæle dine penge og/eller sågar nulstille kodeord og få adgang til andre konti. Der er derfor vi tager bruger- og loginsikkerhed så alvorligt.

Hvordan ved jeg om mine brugeroplysninger er blevet hacket?

Desværre er det mest almindelige tegn på at du er blevet hacket, ofte ingenting. Det er et krav at virksomheder annoncerer, når de er blevet hacket eller har været udsat for en lækage, men de store digitale platforme gør de det normalt ikke med det samme. Nogle gange kan der gå måneder med at kortlægge skaderne, før lækket bliver offentliggjort og på det tidspunkt er hackere for længst færdige med at behandle den stjålne data. De fortæller heller ikke typisk deres kunder, hvis data specifikt blev tabt i hver lækage de instruerer derimod blot alle i at ændre deres adgangskoder. Hvis du genbruger adgangskoden andre steder, vil det også være underforstået at disse skal ændres.

Når det er sagt, er der to måder at få vished om at du er blevet på, den ene er at pludselig at blive offer for identitetstyveri, hvilket er mindre end ideelt. Den anden, er at bruge en tjeneste som MyData’s lækage-database, som indsamler data fra overalt på internettet og det mørke web for at identificere, om dine oplysninger er blevet sendt online eller har været udsat for lækager.

Hvordan sikre jeg mine login oplysninger og kodeord?

MyData’s lækage-database kan med det samme påvise, om kodeord, email eller brugernavn er kompromitteret. På den måde kan du sikre dine konti, før nogen kan bruge dine stjålne login eller personoplysninger. Gennem vores samarbejde med Troy Hunt’s HIBP-database kan vi sikkert kontrollere, om ​​dine loginoplysninger findes i vores database.

Hvad kan du ellers gøre? Spørg din MyData-konsulent, hvordan du opretter en stærk adgangskode og / eller overvej at bruge en adgangskodeadministrator, som for eksempel LastPass.

Hvad kan der ske hvis jeg bliver hacket?

Når brugerinformationer fra en større platform lækkes, er de udsatte data næsten altid krypterede. Det betyder, at hackere skal fjerne kryptering af dataene, for at de kan være nyttige. Derfor er det ofte hurtigere og mere rentabelt at simpelthen sælge de krypterede data til en hurtig lønseddel snarere end at stjæle noget selv. Selvom de beslutter at dekryptere dataene, kan det tage et stykke tid for eventuelle stærke adgangskoder at blive dekrypteret. Så hvis du har en stærk adgangskode, kan du faktisk blive “hacket" og ikke mærke med det samme.

Når det er sagt, så kan en svag adgangskode, være lettere at identificere og en kompleks kode også brudes med den rette ”nøgle”. En simpel adgangskode, eller værre, en populær adgangskode som for eksempel “ABCD1234”, kan dekrypteres hurtigere. Med denne og din e-mail kan de få adgang til enhver konto, der bruger den e-mail / adgangskode-kombination. Herfra kompileres dine data, og der kan hurtigt bygges en model for at stjæle din identitet og misbruge dit digitale liv.

Det lyder måske lidt som en actionfilm, og du tror måske ikke det er noget, der kan ske for almindelige mennesker. Men desværre behandler politiet i Danmark hvert år flere tusinde sager om netop denne type angreb, rettet imod små virksomheder eller private personer i Danmark.

Hvad bruger hackerne min oplysninger til?

En opportunistisk hacker kan gøre meget skade med et simpelt e-mail-login.

A. De mest simple hackere kan forsøge at anvende et “brute force" angreb til at tiltvinge sig vej ind i bruger-konti ved hjælp af en liste over almindeligt anvendte adgangskoder.

B. De kan føje din e-mail til en spam-mailingliste for at tjene nogle hurtige småpenge penge.

C. Hackere kan oprette falske kontoer på sociale medier og derfra forsøge at narre dine venner, kollegaer eller familie til at downloade malware og/eller sende penge eller information.

D: Hackerne kan også sende dig phishing-e-mails for at narre dig til at downloade malware, eller logge ind på falske hjemmesider der kan stjæle dine data, eller holde dine data for løsepenge.

E. Hackerne kan bruge din e-mail til at gendanne vigtigere konti, som muligvis indeholder betalingsoplysninger i form af kreditkort.

F. Hackerne kan overtage vigtige kontoer og holde dem for løsesum.

G. Dygtige svindlere kan også sagtens bruge din konto til at få adgang til kommunikation med kunder eller forretningspartnere og derefter bruge forskellige metoder, som for eksempel spear-phishing, til at snyde penge fra dem i dit navn.

H. Samtidigt eller efterfølgende kan svindlerne også sagtens finde på at sælge dine oplysninger til hundredvis af andre hackere på det mørke web, der også vil forsøge at gøre alle disse ting, du risikere dermed potentielt opleve alle disse ting på samme tid.

Hvad skal jeg gøre hvis min test er positiv?

Hvis MyData’s lækagetest vender tilbage med et eller flere røde flag, er her de næste trin til hvad du skal gøre:

1. Gå ikke i panik! Du er i gode hænder, og vi hjælper dig med at få styr på situationen.

Kontroller tidspunktet og stedet, hvor adgangskoden er lækket. Hvis du stadig bruger den samme adgangskode til den samme konto, skal du straks ændre den. Gør dette for hver lækket adgangskode og brugernavn. Samt almindelige konti, der bruger den samme adgangskode. Hvis hackere har ændret din adgangskode for dig i et forsøg på at låse dig ude, kan du kontakte MyData for at få hjælp på 60 20 2000.

2. Dobbelttjek, at de hackede konti ikke har noget vigtigt linket eller gemt på dem, f.eks. Et kreditkortnummer. Hvis de har det, skal du lukke eventuelle kort.

3. Hvis hackere har fået adgang til dine forretningskonti, skal du muligvis kontakte myndighederne og starte en sag om din kompensation til dine forretningsforbindelser, medarbejdere, partnere og kunder. Vi anbefaler dog, at du først tager en snak om dine muligheder med din MyData-konsulent på 60 20 2000. (Alle samtaler holdes fortrolige).